Permanentie

Wanneer? Elke dinsdag van 14u - 16u 

Waar? Buurthuis Millennium, Antwerpsesteenweg 150a

1000 Brussel

Contact

​​T. 0484 16 69 14

Antenne Noordwijk
QV_logo_icoon-kleur_edited.png
Antennebegeleidster

Mina

Kopie van Kopie van Website foto homepage (7).png
Blauwe lucht
Lokale partners

PCS Quartier Nord

Logo-CPAS.png
de Harmonie QN.JPG

Aan het woord!

Amina
deelneemster antenne
Noordwijk
kopie Website foto homepage.png

"Er zijn mensen die heel blij zijn, zelfs met een kleinigheid, die blij zijn als je bij hen aanbelt en naar hun huis komt. 

Je geeft hen een kleinigheidje en je zegt dat is BuurtPensioen, dat maakt hen zo blij en dat zie je aan hun gezichten... Wat mij het meeste raakte was iemand tijdens de bloemenactie in oktober die tegen me zei "oh mijn god de bloemen, toen jullie 's ochtends bij mijn moeder aankwamen, dat maakte me echt blij". Er is niets dan vreugde, eerlijk gezegd, het geeft ons plezier om te delen, om bij elkaar te komen, en dan vooral om hun glimlach te zien. Ook al is het een kleinigheid, maar die glimlach, die vreugde op hun gezicht, het is het belangrijkste." 

Rachida 

"Er is een supermarkt hier in de buurt, waar ik regelmatig boodschappen ga doen omdat het heel dichtbij is. Zo hoef ik niet ver te gaan. Als ik daarheen moet, bel ik een 91-jarige vrouw in de buurt zeg ik tegen haar: 'Hallo Denise, heb je iets nodig? Ik ga naar de winkel soms wil ze wel iets en dan breng ik dat mee voor haar. Het zijn die kleine dingen die toch het verschil kunnen maken. Ik kan zelf geen zware dingen tillen en kan me niet ver verplaatsen, maar ik help graag mee met dingen op mijn niveau."

15/03: Bezoek antenne Noordwijk op Work Social Day

Om de Work Social Day te vieren, organiseerde het Kenniscentrum WWZ en Sterk Sociaal Werk op dinsdag 15 maart een reeks stadswandelingen in Brussel, langs verschillende projecten in de sociale sector.

Eén van de wandelgroepen kwam ook langs onze Noordwijk antenne. Deelnemer Léopold gaf een woordje uitleg over de buurt en de werking van de antenne. 

Een fijne en interessante kennismaking!

Foto's

KLIK op de foto's om te vergroten!

permanence avril
permanence avril
Maison de Quartier
Buurtbewoners permanentie
buurtbewoners permanentie
Permanentie avril
buurtbezoek
buurtbezoek
buurtbezoek
buurtbezoek
buurtbezoek
valentijnsactie
bezoek valentijnsactie
valentijnsactie
valentijnsactie
mobility visit in de Noordwijk
goûter
bloemenactie 1 oktober
petit déjeuner
samenkomst Quartier Nord
Bloemenactie 1 oktober