Connection Karreveld
Zorgzame Buurten

WhatsApp Image 2021-08-31 at 09.17.20.jpeg
Combinatielogo digitaal.jpg
Nieuw samenwerkingsproject ‘Connection Karreveld'
in Molenbeek gaat van start

07/03/2022

Vanaf deze maand maakt Het BuurtPensioen – Pens(i)onsQuartier officieel deel uit van een nieuw samenwerkingproject rond Zorgzame Buurten in Molenbeek. Het nieuwe project Connection Karreveld wordt getrokken door 5 organisaties i-mens, steunpunt mantelzorg, BPPQ, Hoplr - BuurtconciërgeQuartier (HBQ), in samenwerking met verschillende andere lokale organisaties in Molenbeek.

Zorgzame buurten?

Connection Karreveld is één van de vijf projecten die door de Vlaamse Gemeenschapscommissie is geselecteerd voor de uitbouw van zorgzame buurten in Brussel. Een zorgzame buurt is een buurt waar jong en oud samenleven, mensen zich goed en veilig voelen, levenskwaliteit centraal staat, bewoners elkaar helpen en kennen, mensen en gezinnen met grote en kleine ondersteuningsnoden ondersteuning krijgen, en waar diensten en voorzieningen toegankelijk en beschikbaar zijn. Op die manier kunnen bijvoorbeeld ouderen of mensen met een zorgbehoefte langer in hun vertrouwde buurt blijven wonen.

Samenwerking

Connection Karreveld bouwt verder op onze huidige antenne in Molenbeek en brengt verschillende lokale partners samen om het potentieel van informele hulp nog beter te benutten. Het project zal onze huidige werking in Molenbeek versterken, maar is ook een kans om te experimenten met een versterkte versie van het BuurtPensioen. We focussen ons daarbij vooral op de volgende punten: een sterkere samenwerking met en doorverwijzing naar de formele hulp en zorg, een effectieve wisselwerking tussen digitale burenhulp en een fysiek burenhulpnetwerk, en een betere ondersteuning van de mantelzorg vanuit burenhulp.

Het project is officieel van start gegaan op 1 maart, voor een periode van 2 jaar. De Koning Boudewijnstichting zal het project verder begeleiden en coachen. We kijken alvast uit naar deze samenwerking en hopen er veel van te leren. 

Artikel Bruzz: 'Vijf brusselse buurten krijgen steun voor betere toegang tot zorg'

Combinatielogo digitaal.jpg
logo koning boudewijnstichting.png
LOGO BPPQ.png
hoplr BCQ.png
logo i-mens.png
steunpunt_mantelzorg_logo.png
QV_logo_icoon-kleur_edited.png