Kick Off
Connection Karreveld

D5F90330-D0ED-473E-8D55-9C116BB3D28C.jpeg
Combinatielogo digitaal.jpg
Kick Off Karreveld! 

07/05/2022

Op vrijdag 6 mei ging het nieuwe samenwerkingsproject Connection Karreveld in Molenbeek officieel van start met een heuse Kick Off. Het nieuwe buurtproject brengt verschillende lokale organisaties samen en bouwt verder op onze huidige BuurtPensioen antenne in Molenbeek.

Tijdens de Kick Off werd het project worden officieel gepresenteerd aan de bewoners van de Karreveld wijk en aan lokale en bovenlokale organisaties. Ze konden er niet alleen kennismaken met het buurtproject maar ze werden ook uitgenodigd om actief met de al deelnemende organisaties het project mee vorm te geven. Een geslaagde voormiddag waar veel ideeën, bedenkingen en kansen werden uitgewisseld. Op die manier wordt er samen nagedacht over de verdere uitbouw van een Zorgzame Buurt, waar bewoners zich goed en veilig voelen en waar steun en hulp voor iedereen dichtbij zijn.

Connection Karreveld focust zich concreet op de volgende aspecten: een koppeling van digitale en fysieke burenhulp, een versterking van de ondersteuning van mantelzorg in de wijk, en de verbinding tussen informele en formele hulp en zorg. 
 

De trekkende partners van Connection Karreveld zijn BuurtPensioen-Pens(i)onsQuartier, i-mens, Steunpunt Mantelzorg en Hoplr – BuurtConciërge. Ook AdiB, Atouts Jeunes, Zonnelied, SamenToujours, Bruzel, het BuurtComité des voisin Metamorfosis en FSMB zullen alvast meewerken. Het partnernetwerk staat steeds open voor organisaties en initiatieven die zich kunnen vinden in de doelstellingen van het project.
 

We bedanken graag Zonnelied voor de hartelijke ontvangst.

Lees hier meer over het Connection Karreveld project. 

Combinatielogo digitaal.jpg
logo koning boudewijnstichting.png
LOGO BPPQ.png
hoplr BCQ.png
logo i-mens.png
steunpunt_mantelzorg_logo.png
Foto's 

KLIK op de foto's om te vergroten!